Svenska English

Tjänster

Programmering & Utveckling

Programmeringstjänster

C#.Net, MVC
MS SQL, mySQL
JSON, XML, SOAP
HTML5, CSS3
JavaScript, jQuery, Bootstrap
etc

Utbildad applikationsprogrammerare, och har arbetat ca 8 av mina 14 arbetsår inom backend-utveckling, varav 3 med systemarkitektur och design patterns. Jag känner mig säker på att jag kan bidra med den kompetens ni behöver för ert projekt, oavsett om ni efterfrågar en tyst utförare av ett fördefinierat uppdrag, eller en högljudd och drivande lead developer.

Mitt primära fokus är Microsofts teknologier; C#.Net MSSQL, Entity Framework.
Jag ser mig som full-stack, men har tyngre fokus på backend.

Jag har god vana att vara en del av ett team, samt arbeta självständigt. Oavsett hur teamet ser ut så föredrar jag att arbeta med SCRUM och KANBAN som projektstyrning och planering, då dessa hjälper till att visualisera projektet samt i ett tidigt skede indikera hur man ligger till med tiden.
För en kort introduktion om KANBAN, vänligen klicka här.


CMS

Umbraco

Jag har arbetat med lite olika CMS, men endast fastnat för ett av dom, och det är Umbraco. Systemet är öppen källkod (kostnadsfritt), och är en perfekt brygga mellan marknad och IT. Utbyggbart, flexibelt och enkelt att administrera gör Umbraco till ett väldigt uppskattat system för många medelstora och större företag.

Genom åren har jag - som underkonsult - utvecklat några API-bryggor och integrationer mellan Umbraco, samt TeaCommerce (e-commerce plugin) och kunders backoffice-system.

Behöver ni en komplex implementation relaterat till Umbraco, så hjälper jag gärna till.

Umbraco Registered Partner

E-handel

Opencart
PrestaShop
TeaCommerce

Allt från att tekniskt skapa enklare plug-ins till att strategiskt profilera och bearbeta era kunder för att öka cross-sales och up-sales; kan ni förklara vad ni vill ha gjort så kan jag mest troligtvis bygga det! - och vet ni inte vad ni vill ha gjort, så kan jag mest troligtvis föreslå det.

För min del är ehandel likt ett smörgåsbord. Det finns en uppsjö av information tillgängligt, och ofta kan man med mycket små medel nå en markant förbättring.

Konceptet är väldigt brett, men vänligen läs under flikarna "Marknadsföring" och "Specialiseringar" så tror jag att det klarnar lite; annars hör av er, så berättar jag mer.

Marknadsföring

Epostmarknadsföring

Epost-strategi
Kampanjhantering
Kundsegmentering
Data integration och automatisering
Utvärdering av statistik
A/B- / multivariatiant-testning
Avancerade koncept

Epost är ett mycket viktigt redskap för att hålla kontakten med befintliga kunder och därmed öka kundlojalitet och lönsamhet.

Tyvärr ser jag ofta hur stora organisation sitter på massor av data, men utan att använda den för att förstå kunden och anpassa sitt budskap. Epost är en 1-1 kommunikation, och genom att modifiera innehållet till mottagaren så ökar man relevansen, vilket i sin tur bidrar med ökat engagemang från kunderna, högre lönsamhet och lägre avregistreringsprocent på varje kommunikation!

Genom åren har jag arbetat med några av Skandinaviens största och mest välkända varumärken, och även rådgivit på en strategisk nivå bland dessa kunder, vars epostlistor uppgått till 10m+ aktiva användare.

Jag har även utvecklat väldigt många bryggor för att integrera information från olika källor och på så vis automatisera högrelevanta epostutskick.

Alla ogillar vi spam, och jag arbetar inte med vidriga spammers! Jag tackar även nej till att arbeta med kunder vars strategi är att köpa / sälja epostlistor, skaffa nya kunder via epost (acquisition marketing), även om detta är juridiskt korrekt, samt andra tveksamma kommunikationsstrategier. Epost är gjort för högrelevanta och personliga kommunikationer, och det är detta jag arbetar med!


Segmentering

Identifiera kundgrupper
Testgrupper
Målsättning för grupper

Ett känt gammalt talesätt är: "Tala med bönder på bönders vis och med de lärde på latin."
Segmentering är namnet för att bryta ner något stort till mindre bitar (segment) och hantera varje segment på ett visst vis. Några exempel på segmentering kan vara:

  • Geografisk segmentering - Exempelvis erbjuda en viss typ av kläder till kunder i varmare länder, och tjockare till kallare länder
  • Marknadssegmentering - Exempelvis privatkunder och företagskunder. Har man ett brett produktutbud så bör man även hålla reda på vilka typer av produkter olika typer av kunder använder, och nischa marknadsföringen.
  • Demografisk segmentering - Exempelvis ålder, kön, inkomst, yrke mm.
  • Kulturell segmentering - Exempelvis kan vissa produkter kan vara direkt stötande för vissa kulturer, vissa färgkombinationer kan vara extra kraftfulla i andra.

Allt är i slutändan "profilbaserad marknadsföring", dvs man använder kundens data för att få kunden att känna att erbjudandet är specifikt gjort för hen.

Man kan även skapa temporära och slumpmässiga segment för att testa strategier, exempelvis att man kommunicerar på ett nytt sätt till de nästa 500 nya kunderna (eller ca 1-2% av totala listan) för att testa hur den nya kommunikationsstrategin mottas av användarna.

Segmentering är en väldigt viktig del i att uppnå framgång med sin kundkommunikation, och väl värt att titta på.

Via tredjepart

Webbdesign

Webbdesign
Användargränssnitt
Responsiv Design
etc

Social Media

Social Media Strategi
Facebook
LinkedIn
Twitter

CPC marknadsföring

PPC Strategi
Kampanjhantering
Google AdWords
Andra PPC-alternativ

Löpande tjänster & Service

Underhållsavtal

Underhållsavtal

"Help me help you!". Behöver ni kontinuerligt underhåll eller en hard-core utvecklare tillgänglig ett visst timmar per månad? Då är denna tjänst perfekt för er! Genom att reservera mig ett antal timmar per månad så får jag har lättare att planera min tid, och i retur erbjuder jag hela mitt tjänsteutbud till ett reducerat pris!

Webbhotell

Webbhotell

Jag har en dedikerad server där jag erbjuder mina kunder att lägga de projekt vi skapar, under förutsättning att kundens lösning inte påverkar den generella driften eller kräver allt för specifika programvaror.
Jag accepterar inte kunder som endast vill ha webbhotell.