Svenska English

Umbraco CMS konsult

Umbraco-konsult med erfarenhet av marknadsföring

Vad är Umbraco

Umbraco är ett intuitivt CMS-verktyg (Content Management System) som är en perfekt brygga mellan IT, marknadsförare och management. Umbraco faciliterar arbetet i alla leden:

För utvecklare - Flexibelt CMS som tillåter full frihet och som inte står i vägen för precisionsarbete som exempelvis SEO (sökmotorsoptimering) och mycket därtill. Ett skal av sajten kan byggas relativt snabbt, och marknad / skribenter fyller på med material.

För marknadsförare - Intuitivt! Mellan 2015 och 2020 så har jag guidat ca 30 personer runt i Umbraco, och alla har förstått hur texteditering och andra basala funktioner fungerar inom 5 minuter.

För management - Mycket bra rättighetsstyrning som tillåter vissa grupper av användare att komma åt ett begränsat urval sidor. Väldigt bra för exempelvis börsnoterade bolag där IR-sidorna (Investor Relations) endast får editeras av behörig personal.

Fördelar med Umbraco

Fördelar med Umbraco

Umbraco är öppen källkod - gratis att använda - och är byggt på Microsoft .Net teknologin, vilket ger en robost och bra servermiljö. En standardinstallation ger många kraftfulla verktyg, bland annat användarhantering, loggning och möjlighet att skapa en enklare hemsida. Detta kan sedan enkelt byggas ut till ett anpassat och flexibelt verktyg för organisationen.

Bakom Umbraco så finns det ett vinstdrivande företag. Inkomsterna består mestadels av utbildning, certifiering och webbhotellslösningar till användarna - men systemet i sig är open source. Detta gör att systemet konstant utvecklas.

Det finns även ett starkt community av utvecklare som ofta ger snabba svar på även ganska komplexa frågor. Umbraco nichar sig som "The friendly CMS" - "Det vänliga CMSet", och med tanke på communityn så får man bara hålla med.

Umbraco går även att integrera med externa system, exempelvis för att hämta lagernivåer för ehandel, integration med affärssystem, CRM och mycket mer därtill.

Remote eller på ert kontor?

Behöver ni en stenhård utvecklare på plats så är det självklart möjligt. Min hemvist är Lund, men jag har jobbat i Stockholm, Malmö, Oslo, Frankfurt, Paris, London och Malta - och skulle även kunna tänka mig nya platser utöver dessa!

För många kunder så är det naturligt att jag arbetar på plats och blir integrerad i deras företag och affärsverksamhet; precis som en helt vanlig anställd - varesig heltid eller deltid. Fördelen från er sida är att ni har en högt presterande person som är tillgänglig då ni behöver, och som även står utanför LAS.

Peter Kindberg

Varför kontakta mig?

Från början är jag en programmerare med inriktning på webbutveckling. Mitt primära fokus har alltid varit Microsofts teknologier C#.Net & MSSQL. Sedan 2010 så har jag lärt mig massor om marknadsföring. 2015 kom jag i kontakt med Umbraco, och har sedan dess jobbat med det ca 60% av min tid till skrivande stund (juli 2020).

Kombinationen marknadsföring och IT är väldigt stark då jag kan se och implementera lösningar som driver på försäljning och ökar er lönsamhet!

En snabb summering av min kärnkompetens:

  • Djup teknisk kompetens, varav ca 7 år med Umbraco
  • Marknadsföringsstrategi
  • Kommerciell förståelse, och noga avvägning mellan kvalitet och kostnad
  • Automatisering av marknadsföring, rutiner mm.
  • Dataintegrationer, datautvinning och kundprofilering
  • Mycket god branschkännedom inom rese- och finans-branschen

Några Umbraco-kunder

Infront AS - Discover. Analyze. Trade.
Infront AS - Discover. Analyze. Trade.
Besök hemsida

 

Infront AS - Infront har varit kund i över två år, och jag har stöttat management och marknadsföringsteamet med utveckling av Umbraco, CRM och andra integrationer.

Infront är publikt listade på Oslo Börs med ett börsvärde på ca 1 miljard NOK.

Nynäshamns bostäder
Nynäshamns bostäder
Besök hemsida

 

Nynäshamns bostäder - Komplett ny design av deras hemsida.

Övriga projekt

Jag har arbetat som underkonsult i ca 2 år till en partner som arbetade uteslutande med Umbraco. Jag stod för samtliga komplexa implementationer, medan deras kärnteam arbetade med de användarnära uppgifterna.

Även de sponsringar för Lunds Schackklubb och ToastMasters Ideon är gjorda i Umbraco.

Även denna hemsidan (kindbergco.se) kör med Umbraco!

Ska vi prata ihop oss?

Kontaktinformation

Adress: Hästgatan 6, 241 35 Eslöv
Epost: Vänligen använd formuläret